miércoles, 2 de julio de 2014

Més primàries al PSC. Ara toca arremangar-se. Tots, i totes.

"Les Primàries han vingut per quedar-se". El ja ex Primer Secretari del PSC, Pere Navarro, va dir aquesta frase a un dels darrers Consells Nacionals del seu mandat. I tenia tota la raó del món.

El PSC, amb mil problemes derivats de mil qüestions no solucionades (i no és qui mana qui sempre les ha de solucionar), té des de fa mesos un dels grans actius de la regeneració democràtica: l’elecció dels i de les caps de llista a les diferents comtesses electorals.

Tot un exercici de transparència i d’implicació de la gent. Volem me´s participació? Doncs avalem, i, després, votem. Volem ser copartíceps de les decisions dels dirigents del partit? Doncs participem activament a aquests processos.

La participació no només ha de ser avalant i votant. També es pot fer, també s’ha de fer, des de presentant-se per ser escollit liderant alguna candidatura, com el company Josep Rueda, molt valent, com participant d’alguna de les candidatures.

Els partits, com qualsevol altre model grupal a aquesta societat, ha de descentralitzar la seva presa de decisions, però també una segona corona de feines i responsabilitats.

Vull felicitar i agrair la seva feina a totes les persones que estan participant d’aquests processos. Les persones de les candidatures a nivell PSC, amb ells al capdavant, i amb en Miquel Iceta com a únic candidat tot arrasant en la recollida d’avals, els equips de recollida dels mateixos, tant a nivell de federacions com d’agrupacions, aquells que ni que sigui donant una idea, portant un aval a un company o el que sigui, han fet que més de 5000 persones hi hagin participat d’aquesta primera fase.

Ara, a treballar plegats. A votar el dia 13, i a participar de la reconstrucció plegats. Un edifici no el fa una persona tot sola. Dirigeix la reconstrucció, però tots i totes hem de posar la nostra feina, les nostres idees.


A mi, ja us ho he dit diverses vegades, les Primàries m’encanten! I hi participo, i ho continuaré fent.

No hay comentarios: