jueves, 13 de febrero de 2014

M’agraden les primàries! I. Europa.

El passat dissabte,  arreu del país, el PSC vam celebrar les eleccions primàries per escollir el nostre cap de llista per les properes eleccions europees.

Era un fet inèdit. Per primera vegada al nostre partit, es feien unes primàries per aquesta raó.

Els participants? En Javi López i l’Eliana Camps. Ambdós de Barcelona, ell de Les Corts, ella de Sarrià. Ambdós joves. Ell 28 , 39 ella.I ambdós ben formats. El que demostra que, mal que pesi alguns, el PSC és un partit viu, ben viu, i fort, ben fort, capaç de generar dos bons perfils per encapçalar una llista per ser Diputat/da al Parlament Europeu. Amb un canvi de perfil vertiginós amb allò que havia estat fins ara, almenys les darreres dècades.

El resultat? Doncs per la part que em toca, força bo. Hi van participar un de cada vuit afiliats del Maresme que ho podien fer. Pot semblar poc, però és molt. En no haver una cultura de primàries, els companys i companyes no hi estan acostumats. 

Era un sistema tan nou, que la gent necessita un temps per acostumar-s’hi. Pel que respecta als candidats, al Maresme va guanyar en Javi López per 59% a 39%, mentre que a Catalunya el resultat va ser de 69% a 29%, aproximadament.

Així doncs, en Javi López serà el candidat del PSC a la llista del PSOE (circumscripció única) per les properes eleccions al Parlament Europeu del 25 de maig.

Personalment, m’agraden les primàries. M’agraden aquests processos, m’agrada posar el meu granet de sorra per poder decidir el perfil que més m’agradi per representar-nos al conjunt de socialistes catalans, m’agrada que els “Jefes” preguntin a la resta què ens sembla, qui volem que sigui, la persona que encapçali una llista d’aquestes dimensions.

És un gran exercici de democràcia interna.

M’agrada poder participar activament. M’agrada veure els esforços dels candidats, els debats, els models de campanya, la forma de comunicar-se a través de les xarxes...

M’agraden les primàries!!!


I m’encantaria participar-hi!!!

No hay comentarios: