domingo, 18 de mayo de 2008

Festes Via Europa

Aquest cap de setmana han estat les Festes de la Via Europa - Nou Parc Central de Mataró. Des del canvi de la Festa de La Llàntia al voltant de San Juan Bosco (encara ho fan en menor grau) al Juliol, són la primera festa de barri del calendari festiu mataroní que acabarà, irremeiablement, en l'esclat generalitzat ciutadà per Les Santes.
Al setembre, pròrroga amb Les Santes - Escorxador i la festa de barri de totes les festes, la de Cirera.
Volia ressaltar de l'Associació de Veïns Via Europa - Nou Parc Central l'agilitat en poder canviar tot un programa de festes una setmana per culpa de la pluja. Habilitat per prendre una decisió tan difícil con endarrerir-la, i encertar-la. I fer-ho bé.
Són una Associació modèlica, amb molta gent jove, moltes dones, molta gent que provenen del mon geganter, de les Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de les escoles públiques de Mataró.
Nous projectes que volen fer al seu nou local al C/ Alemanya, que vam inaugurar al setembre, des de les activitats que en aquell mateix moment van començar, fins a ser una de les comparses més nombroses al Carnestoltes, amb gairebé dues-centes persones participant-hi.
Idees com un Grup d'Esplai, una Vocalia de Dones, un taller d'escacs són projectes que a bon segur s'acabaran realitzant els propers mesos. Ens han demanat ajut a l'Ajuntament, i els hi donarem. És un barri molt jove que va trencant rècords any rera any de creixement de la Junta.
Ahir, desenes de nens i nenes a la Trobada de Gegantons i Cap Grossos, seguit del pregó i espectacles pels més petits. Moviment i més moviment tota la tarda al C/ Esteve Albert.
I són d'una manera que ens van fer sentir com a casa.
Avui, al migdia, paellada de germanor entre el veïnat. Gairebé dues-centes persones dinant plegades un migdia assolellat d'aquells que tan estem acostumats a Mataró. Una irregular brisa feia que no ens torréssim, l'amplitud del carrer ho permetia.
I, aquesta tarda, Concert del Dia d'Europa, amb molta gent repartida pel carrer, entre les paradetes de tallers i inflables pels més petits i els més grans disfrutant d'un divertit concert fet per l'Agrupació Musical del Maresme. Tarda molt agradable.
Quan hem marxat, centenars de persones omplien les activitats organitzades i les terrasses dels bars de la zona.
Gent i més gent al carrer, comença el tour de festes de barri, i ha començat el barri més nou i més jove de la ciutat. La propera setmana, Cerdanyola.
Felicitats a l'Associació de Veïns Via Europa - Nou Parc Central i a la Comissió de Festes per la bona organització i el bon programa de festes. Molta força pel futur.

1 comentario:

Jordi Peiró dijo...

Charly:
Si me quieres linkar, afí va eso

http://jordipeiro.blogspot.com/

Un abrazo