viernes, 16 de marzo de 2007

Salut


Aquest dissabte, la Consellera de Salut de la Generalitat de Catalunya, Marina Geli, hi serà tot el dia al Maresme.
Crec que no hem de defensar la necessitat d'una salut pública de qualitat i universal. És un debat que ja no es fa. Tothom ho té molt assumit. Com no podia ser d'una altra manera.
El dia començarà amb la col·locació de la
primera pedra al CAP de La Llàntia, a Mataró, que serà molt important per donar servei als habitants de la zona, però sobretot per desmasificar els CAPs més propers, donat que es redistribuiran els ciutadans a uns altres ambulatoris de la zona.Després, farem la proclamació de l'Eduard Turon com a candidat socialista a l'Alcaldia de St. Iscle de Vallalta. Crec que és l'home que més demana pel seu poble. No arriben al miler d'habitants, i els recursos són escassos i han d'anar a picar portes a Administracions supramunicipals, i això l'Eduard ho fa molt i molt bé. Després de l'acte de proclamació, que es farà a la 1 del migdia a "La Sala", anirem a dinar a "Can Llavina", tot just al costat, que fan un pèsols amb sípia per llepar-se els dits, increïblement bons.
En acabar el dinar, visita al que ells diuen el Dispensari. O sia, un CAP de poble petit. El tenen en obres.
La tarda la començarem a
Tordera, amb una xerrada de la Consellera amb gent del sector. Anirà molt bé per desmentir alguns rumors que el mateix Alcalde s'ha encarregat de fer córrer per fer que tota la culpabilitat de l’endarreriment de la construcció del nou CAP sigui de la Generalitat. Mentides i més mentides. La Consellera ha volgut encarar el problema ella directament i no amagar-se. Anirà molt bé pel nostre candidat, en Josep Romaguera. Després, a les 7, un d'aquells moments que porto molt de temps esperant. I no jo només, si no també molta més gent que veure'm com l'Agrupació socialista més petita del Maresme, Santa Susanna, amb tots els problemes del mon mundial, faran la proclamació de la Trinidad Fuentes com a candidata a l'Alcaldia del poble. Hem de treure el caciquisme de l'Ajuntament de Santa Susanna, i hem de fer entrar aire fresc, i la Trini és qui millor podrà fer-ho. És la més preparada, qui més s'ho ha currat en aquests últims anys malgrat tots els entrebancs, i per això la victòria tindrà un aquell gustillo de les coses ben fetes i la paciència infinita. Fins i tot la Consellera està molt il·lusionada de poder exercir de madrina de la candidata! I, a la nit, doncs tot el contrari. Anem a la proclamació d'en Josep Jo a Dosrius. Alcalde establert amb una majoria absoluta incontestable, que coneix cada cantonada del poble, que no es deixa arronsar per ningú, que coneix tothom, que el coneix tothom, que omplirà el poliesportiu del poble amb més de 400 persones, i que tindrà una cinquantena treballant tota la nit perquè tot surti bé. I, malgrat tot això, a en Josep ningú el pot acusar de no tenir la mateixa, o més, il·lusió per Dosrius que el primer dia. Des de que era l'únic regidor socialista del municipi i era constantment humiliat per l'Alcalde, fins ara, que continua parlant amb passió del seu poble.

No hay comentarios: