jueves, 6 de diciembre de 2007

Educació: nou Servei Territorial de Maresme - Vallès Oriental

Actual edifici de Café del Mar a on s'hi instalarà el Servei Territorial fins l'adecuació de Cabot i Barba
Una nova bona notícia per la nostra ciutat. Una nova bona notícia pels serveis d'Ensenyament de la nostra ciutat. I, per extensió, de la nostra comarca.
El Departament d'Educació ha creat el nou Servei Territorial del Maresme-Vallès Oriental, un territori que fins ara estava inclòs en el Servei Territorial de Barcelona Comarques. D'aquesta manera, el Departament passar a comptar amb nou Serveis Territorials.
L'objectiu és aproximar el més possible l'administració al ciutadà . La creació de servei territorial va en la línia del Programa de Descentralització que està desenvolupant el Departament.
I d'aproximar l'administració al ciutadà, a Mataró, en sabem, i de descentralització, no se si vam ser pioners en el seu moment, però sí molt agosarats. I els resultats, amb els Centres Cívics a tope, donen la raó a qui va fer l'aposta en el seu moment.
Ara, la Generalitat de Catalunya presidida pel socialista Pepe Montilla, a través de la Conselleria d'Educació, ha considerat que Mataró és la millor ciutat per ser la seu del Servei Territorial, i sense entrar en subhastes absurdes que no portaven enlloc, si no amb les gestions eficaces del nostre Alcalde, en Joan Antoni Baron. Diàleg, diàleg i diàleg. Feina, feina i feina.
Aquest servei descentralitzat facilita que les decisions que es prenguin es basin en un major coneixement de la realitat de cada territori. D'aquesta manera, la nova organització permetrà millorar l'atenció a la comunitat educativa i facilitarà l'organització i la gestió de cada zona.
L'àrea que engloba el Servei Territorial de Maresme-Vallès Oriental compta amb una població de 760.800 habitants que viu en 74 municipis, tots els de les dues comarques esmentades i Fogars de la Selva, que hi queda inclòs. Al Maresme, concreament, són 30 municipis amb més de 410000 habitants. A Mataró en som 120000, que seran els primers beneficiats d'aquest nou servei per a la comunitat educativa.

Algunes dades del dimensionament són que a banda dels centres escolars, el nou Servei Territorial comptarà també amb sis serveis educatius. Aquests organismes estan formats per grups de professionals no docents que donen suport als mestres i professors des d'un coneixement més especialitzat en determinades qüestions.
Entre els professionals que en formen part hi ha logopedes, psicopedagogs, treballadors socials, fisioterapeutes, assessors sobre llengua i cohesió social o audioprotesistes.
De moment, la seva ubicació serà al Café del Mar, i, en poc temps, anirà a la nau Cabot i Barba, la que dona la seva façana a la Plaça Miquel Biada, no l'altra que tenim reservada per fer-hi un Hotel d'entitats properament.
Novament, tal i com va prometre, en Baron còmpleix allò de Fets, No Paraules.

No hay comentarios: