viernes, 22 de febrero de 2008

Dies de campanya - III: Si tu no hi vas, ells tornen. El vot dels immigrants.


Aquesta tarda, un grup d'entitats de Mataró ens havien citat a tots els grups municipals per lliurar-nos un manifest conjunt amb el títol "Tenim Dret a tenir Drets". Només el PSC els ha rebut als representants d'aquestes entitats, les quals només ens han pogut lliurar a nosaltres el seu manifest. Cap altre grup municipal de l'Ajuntament de Mataró els ha rebut. Potser no els importen. Potser.

A part d'aquest detall, m'agrada la campanya del PSC a nivell nacional.
El PSC està portant a terme una campanya molt singular. Ambiciosa. Cartells que no deixen indiferent a ningú. L’últim d’aquests de cara a les properes eleccions generals del 9 de març, per exemple, mostra a Rajoy, Acebes i Zaplana vestits de negre (futur negre per tots si aquests tornessin a manar al país) i amb una allargada ombra amb fons vermell, vermell socialista. Tot evoca a la famosa i coneguda pel·lícula d’en Tarantino, Reservoir Dogs. Un cop més, el PSC continua innovant en plena campanya electoral.
El missatge és clar, “Si tu no hi vas, ells tornen”. No és cap secret que amb aquest tipus d’iniciatives la nostra intenció és combatre l’abstenció, ja que la participació de l’electorat, a més a més de ser positiu per la democràcia, és conegut que sempre beneficia a les esquerres, ja ho va dir l’altre DIA l’Alfonso Guerra.
A aquesta campanya li podríem sumar la que alguns ciutadans fan a la xarxa per arribar al 80% de la participació electoral, coneixent que la dreta, com gairebé sempre, anirà a votar en masses d’aquí a dos diumenges. Aquests no fallen mai, ja us ho puc ben assegurarNo es tracta, com alguns ens volen fer veure, de ficar la por al cos a la gent, a l’electorat. L’objectiu és conscienciar als ciutadans i a les ciutadanes d’allò que tots ens juguem el proper 9 de març, dels riscos de què el PP torni a governar, ara mateix força alts.
Riscos com derogar la negativa d’en Zapatero al trasvassament de l’Ebre, derogació de la inversió en infraestructures a Catalunya o el recurs d’inconstitucionalitat contra l’Estatut al Tribunal Constitucional (li han agafat gustillo a aquest Tribunal, el visiten massa, aquests que van votar en contra de la Constitució fa ara tres dècades. Curiós, no?) En definitiva, es tracta de mobilitzar l’electorat d’esquerres, l’electorat progressista, i mirar de què, en el cas d’una victòria socialista, els conservadors de Gènova no intentin deslegitimar-la parlant d’una alta abstenció. Ahir mateix en Gabi Colomé ens presentava unes dades esgarrifoses en aquest sentit. Tots desitgem que s’equivoqui. Tots treballem perquè, almenys en aquesta ocasió, l’expert estudiós de resultats electorals s’equivoqui en prediccions fetes pel Centre d’Estudis d’Opinió de la Generalitat de Catalunya.

No hay comentarios: