domingo, 4 de noviembre de 2007

Sant Carles Borromeu

L'Esglèsia de Sant Carles Borromeu a Vallecas, a on s'aculla drogadictes, prostitutes, expresidiaris...
Avui és St. Carles. Es celebra la mort de St. Carles Borromeu. Un amic m'envia un resum de la seva vida.

Sant Carles, el nom del qual significa "home prudent", ha estat un dels Sants extraordinariaments actius a favor de l'Esglèsia, i del poble que sobresurt admirablement. Sant Carles Borromeu, un Sant que va prendre molt seriosament aquella frase de Jesus: "Qui estalvia la seva vida, la perd, però el que gasta la seva vida per MI, la guanyarà", va morir relativament jove perquè va desgastar totalment la seva vida i les seves energies per fer progressar la religió i per ajudar els més necessitats. Deia que un bisbe massa curós de la seva salut no arriba mai a ser Sant i que a tot sacerdot i a totapòstol ha de sobrar-li feines per fer, enlloc de tenir temps de sobra per perdre.

Va nèixer a Arjona (Itàlia) el 1538. Des de jove va donar senyals de ser molt consagrat als estudis i exacte complidor dels seus deures de cada dia. Als 21 anys va aconseguir el doctorat en Dret a la Universitat de Milà. Un germà de la seva mare, el Cardenal Médicis, va ser nomenat Papa amb el nom de Pietós IV, i aquest admirat de les seves qualitats va nomenar Carles com a Secretari d'Estat. Més tard, va renunciar a les seves riqueses, es va ordenar sacerdot, i després va ser bisbe i es va dedicar per complet a la tasca de salvar ànimes.

Sant Carles va fundar 740 escoles de catecisme amb 3000 catequistes i 40000 alumnes.

Va fundar més de 6 seminaris per formar sacerdots ben preparats, i va redactar per a aquests instituts uns reglaments tan savis, que molts bisbes els van copiar per organitzar segons ells els seus propis seminaris.

Va morir quan tenia amb 46 anys, el 4 de novembre de 1584.

No hay comentarios: