sábado, 20 de enero de 2007

Avui, Educació

Avui és el dia de l’Educació al Maresme.
Durant gairebé tot el dia, ens acompanyarà el Conseller d’Educació de la Generalitat de Catalunya, l’Ernest Maragall.
Pel matí, a Teià, col·locació de la Primera Pedra del futur Institut de Teià. Un altre poble més del Maresme que podrà comptar amb un Institut propi, i els joves del poble no hauran de desplaçar-se cada dia per fer la secundària a altres poblacions veïnes.
Al migdia, inauguració de l’Escola Bressol “Els Menuts” a l’Escorxador (El mítico Matadero) amb més de cent places pels infants. Una molt bona notícia pel barri d’ El Palau.
Això hem fa recordar que ara fa 4 anys, a petició de varis agents de la societat civil de Mataró es va celebrar una Audiència Pública per parlar del tema. Audiència que en Manel Mas i en Sergi Bonamusa van haver de torejar davant d’una sala plena a vessar de mares i pares exigint explicacions a l’Ajuntament de Mataró.
El govern, íntegrament socialista en aquells moments, va aprofitar per presentar un Pla (made in MM) d’allò que es volia fer els propers anys, és clar que les mares i pares que en aquells moments hi assistien volien que es fes màgia i apareguessin 4 escoles bressol en 3 mesos, però jo vull quedar-me amb una de les últimes frases que va dir en Manel Mas, quan intentava convèncer als qui omplien la sala de què aquella era una competència de la Generalitat de Catalunya: “I, des de l’Ajuntament de Mataró, i jo personalment, esperem que els propers mesos hi hagi un canvi de govern a la Generalitat de Catalunya que faci que aquestes mancances es vagin normalitzant els propers anys”. Dit i fet. Ahir, El Tabalet, avui, Els Menuts, demà Bombers, Via Europa... algunes d’elles Municipals, i totes amb ajuts d’aquell que més ha de vetllar, la Generalitat de Catalunya.
Després, i ja com a PSC, anirem a dinar amb el Conseller i representants del mon educatiu de Mataró, els quals podran saber de primera mà què pensa aquell que en té les responsabilitats.
En acabar, curta però segur que efectiva reunió del Conseller amb el mon educatiu d’Arenys de Munt, la Rosa, candidata socialista al poble, ho ha muntat. (Gràcies Laura)
Després, el mateix però a l’altre Arenys, en aquest cas amb el candidat de Mar, en Ramon Vinyes, qui celebrarà el seu acte de proclamació apadrinat pel Conseller a mitja tarda en un lloc maquíssim i que us recomano per comprar aquell vi o cava que no trobeu enlloc o per fer un sopar romàntic, “El Club del Cep” al polígon Valldegata Darder, per sobre del McDonalds d’Arenys. També ens hi acompanyarà la Consol.
I, sense adonar-nos, haurem arribat a la nit havent-hi estat a 4 pobles, havent conegut de primera mà com estan les coses a nivell d’Educació de 3 pobles, inaugurant una escola bressol més i proclamant a un altre candidat socialista del Maresme.
T’hi sumes?
Cambio de tamaño de la letra, me lo pide Vaquer.

No hay comentarios: