martes, 30 de enero de 2007

Ens truquem dilluns

Aquest cap de setmana "només" han mort 10 persones en accidents de trànsit a al carretera a Espanya. Menys de la meitat que altres anys.

A la JSC vam fer una campanya fa un parell d'anys a on instavem als joves a què ens truquessin el dilluns, que era una manera de dir que volíem que no es matessin a la carretera.
Els accidents de trànsit són una autèntica lacra a la nostra societat i, en particular, entre els joves. Les xifres de morts en accidents a la carretera esgarrifen any rere any.

Famílies que es trenquen per aquestes vides que es perden absurdament.

Són molts els joves i les joves que cada dilluns no poden tornar a trucar perquè es deixen la vida a l'asfalt. Nosaltres ho vam intentar. Va tenir molta repercussió, almenys a Mataró.

Volia escriure sobre aquest tema donat que els esforços del govern central sembla ser que ara sí que tenen els seus fruits. La xifra que us indicava al principi és boníssima i veiem com, des de la implantació del carnet per punts per part del Govern Zapatero, cada setmana, cada pont, cada Operación Salida i cada Operación Retorno són menys els accidents mortals i, per tant, cada cop són menys la gent que mor a la carretera.

Amb això, amb aquest detall que ens atany als joves molt directament, volia demostrar que hi ha vida més enllà d'ETA. Que és moltíssima la feina que s'ha fet en molts àmbits perquè els de sempre només vulguin veure l'ampolla mig buida, o buida del tot.

Tot un munt de noves lleis per fer iguals a les persones s'han fet durant la legislatura Zapatero, i tot això no podem deixar que caigui en detriment d'altres que no dic que no siguin importants, que ho són, però que no només aquest és el problema que tenim la gent.

No hay comentarios: