viernes, 7 de septiembre de 2007

Exposició d'escultures a EPMA

Moment en el qual vam tallar la cinta d'inauguració de l'expossició amb l'artista i el President d'EPMA
Dimarts al vespre vaig ser convidat per anar a inaugurar una exposició escultòrica de Francisco Cabanillas al Centre Cívic de Cerdanyola organitzat per EPMA. Em van acompanyar l’Anna i la Mamen. Hi havia unes desenes de persones amb ganes de veure la nova iniciativa d’EPMA i de conèixer el treball de l’escultor. En Mármol en parla al blog del Col·lectiu.
Un cop més, el Col·lectiu de Teatre torna a dinamitzar el seu barri, i de quina manera.
L’escultor, amb un taller de marbre al barri i que en els seus moments d’oci fa escultures, estava molt content, no era per menys. Malgrat que ja fa 10 anys consecutius que exposa una peça al Sant Lluch, no li sobren oportunitats per fer una exposició individual.
Els membres d’EPMA tenen en comú que estan sempre volent anar més enllà i amb una clar avocació de ser un element més del teixit social del barri.

Una mostra de les obres de Francisco Cabanillas

Perquè tot Mataró sigui Mataró han d’existir projectes d’aquest tipus.
I amb vocació de sumar. Només sumant es fa que un barri creixi i millori dia a dia. Sumant.
És fonamental tenir clar què representa per un barri tenir la sort de poder comptar amb una entitat que promou aquest tipus d’iniciatives culturals. No només de festes i de reivindicacions es mouen els barris, hi ha molta més vida interna que s’ha de donar a conèixer. La pintura, l’escultura o la literatura neixen del poble pel poble. Fomentar aquest tipus d’iniciativa i compartir-la amb els nostres veïns sens dubte fa una societat més forta i culta, i és la cultura un factor sense el qual la nostra societat no serà capaç d’assolir els nous canvis que les noves societats van assolin amb il·lusió.
Il·lusió. La que transmeten els membres d’EPMA per aquests nous projectes, i que els fa implicar-se en els seus projectes. I aquests n’és un. Teatre, solidaritat, i ara, Art. Una entitat amb més de 4 dècades d’Història que ara afronta el repte d’interessar a la societat. EPMA ha escollit el centre cívic de Cerdanyola per exposar, un espai de trobada obert a tots i totes les ciutadanes de la ciutat, perquè els espais són nostres, de la gent, de tots els veïns del barri. Sortir al carrer, xerrar amb els veïns, veure a aquell veí que pot tenir la mateixa sensibilitat que nosaltres però que no ho sabíem o trobar-nos en centres com aquest amb motius culturals, polítics o social ens fan més estables com a societat civilitzada.

No hay comentarios: